basketbal sportpaleisDe Port of Antwerp Giants willen op 15 februari hun kwartfinale van de Belgische basketbalbeker tegen Charleroi in een echte heksenketel afwerken. Daarom verhuizen ze voor één keer van de Lotto Arena naar het naburige Sportpaleis en mogen 14.000 fans er gratis in. 'We willen een NBA-sfeer creëren', luidt het bij de Giants.

Port of Antwerp Giants speelt zijn heenwedstrijd in de kwartfinale van de Beker van België tegen en in Charleroi op woensdag 8 februari. De terugwedstrijd vindt een week later plaats.

Het is niet voor het eerst dat de Antwerpse ploeg zoveel mogelijk basketfans in het Sportpaleis bijeen probeert te krijgen. In 2010 speelden de Giants er de halve finale in de play-offs tegen Luik. Circa 13.000 basketfans zorgden toen voor een Belgisch bezoekersrecord. Drie jaar daarvoor al hadden iets meer dan 11.000 toeschouwers de Giants in het Sportpaleis aangemoedigd tijdens hun Europese match tegen Fribourg.

Dankzij het nieuwe en grotere balkon in het Sportpaleis wil de club het bezoekersrecord nog scherper stellen.

Belangstellenden kunnen zich vrijdag 3 februari vanaf 9.00 uur inschrijven voor tickets en dit tot zolang de voorraad strekt; bij de vorige Sportpaleiswedstrijd waren de beschikbare plaatsen in minder dan 24 uur allemaal weg.