Dagelijks alle nieuwe gratis aanbiedingen!


Ben jij op zoek naar gratis Literatuur?


Gratis.be verzamelt alle aanbiedingen en websites die met literatuur te maken hebben.
Wij garanderen dat wat we als gratis aanduiden, ook echt gratis is!
Is een aanbieding afgelopen? Niet getreurd, schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van nieuwe acties!

 

gratis boekencheque

Wist je dat de hele maand april jeugdboekenmaand is en dat het deze week boekenweek is?

Om dat te vieren krijg je een gratis boekencheque t.w.v. € 5 bij aankoop van kinder- en jeugdboeken bij de deelnemende boekhandels! De gratis cheque wordt aangeboden door Boek.be vzw.

Je moet alleen je gegevens invullen en dan krijg je je boekencheque meteen in je mailbox. Bekijk de voorwaarden voor meer informatie.

Wees er wel snel bij want de actie loopt nog tot 31 maart. De cheque zelf is één maand geldig.

Profiteer van de actie en haal een leuk boek aan een lage prijs!

Sorry, deze aanbieding is niet meer geldig.
humo gratis documentaires

Ben jij ook iemand die bij wat slechter weer liefst onder een dekentje kruipt met een interessante documentaire erbij? In maart zijn er zeker en vast nog dagen dat de lente nog ver in zicht is.

Daarom presenteert Humo ‘Maart Documaand’! Tijdens de maand maart kijk je als abonnee gratis naar veelbesproken en ijzersterke docu’s.

Nog geen abonnee? Activeer dan je account en geniet één maand gratis van humo.be en volgende gratis documentaires:

 • Hollywood aan de Schelde
 • 69 Minutes of 86 Days
 • Ademloos
 • Zie Mij Doen
 • My Scientology Movie
 • Citizenfour

Je zal je niet vervelen tijdens de maand maart dankzij deze spannende documentaires!

Sorry, deze aanbieding is niet meer geldig.
Gratis boek Tomas De Gregorio

Geen werk of stress, een heel beperkt budget en geen comfort of luxe. Tomas De Gregorio ging deze uitdaging aan. Hij leefde 10 maanden lang in een caravan in een paardenwei in het Hasseltse. Nadien verzamelde hij zijn dagboeknotities en bundelde ze in een boek.

Iedereen die wilt kan het boek gratis downloaden. De man koos hier heel bewust voor. “Als iemand dit wil lezen, mag geld geen obstakel vormen om dat te kunnen”. De titel is ‘Mijn Walden of Dagboek van een mens’ geworden. Daarmee verwijst het naar het negentiende-eeuwse boek ‘Walden’ van de Amerikaan Henry David Thoreau, die een jaar lang in de bossen leefde.

Wat staat er in dit boek? In het begin gaat het vooral over praktische problemen, maar nadien wordt het een zoektocht naar de betekenis van het leven. Interessant voor iedereen die graag filosofische literatuur leest en zich ook wel eens existentiële vragen stelt!

Geïnteresseerd? Download het boek online. Veel leesplezier!

Boekenfestijn gratis toegang

Ontsnap jij al eens graag aan de drukte door je helemaal te verliezen in een wondermooi boek? Zeker tijdens de lente en met de zomervakantie in aantocht: niets zo leuk als je in het zonnetje te nestelen met een goed boek en een verfrissing.

Bezoek volledig gratis het Boekenfestijn. Zo vul je eenvoudig de gaten in jouw collectie spannende thrillers of originele hobbyboeken.

Het Boekenfestijn vindt telkens plaats van donderdag t.e.m. zondag, van 10 tot 21 uur en op zondag tot 18 uur. Dit zijn de data en locaties:

 • Kortrijk Xpo van 5 t.e.m. 8 april;
 • Mechelen Nekkerhal van 19 t.e.m. 22 april;
 • Antwerp Expo van 24 t.e.m. 27 mei.

Naast boeken van Santa Montefiore, klassieke romans en vakantielectuur, vind je er ook een gigantisch aanbod puzzels, speelgoed, hobby- en knutselartikelen.

Bovenop de gratis toegang en boeken aan de scherpste prijzen, krijg je ook een gratis boek of 20% korting op jouw aankopen. De bon en actievoorwaarden hierrond vind je terug in de brochure op de website van het Boekenfestijn.


gratis e-book bij Humo

Of je nu bezeten bent van cultuur, muziek en film, graag op de hoogte bent van maatschappelijke kwesties, de Belgische en internationale politiek… in Humo vind je wekelijks wel een artikel dat je interesseert. En mocht dat niet het geval zijn, is er nog altijd de handige tv-gids in het weekblad.

Daarbovenop deelt het magazine regelmatig cadeautjes uit aan zijn lezers. Ook bij de Humo die vanaf dinsdag 7 november 2017 bij de krantenboer ligt, krijg je weer zo’n geschenk.

Naar aanleiding van de nakende uitreiking van de ECI Literatuurprijs doet Humo je jouw favoriet cadeau in de vorm van een e-book. Het gratis e-book download je met de unieke code op de flap rond de Humo van 7 november.

Je hebt de keuze uit de volledige shortlist:

 • ‘Yucca’ van Peter Terrin
 • ‘De Waren’ van Daniël Rovers
 • ‘Eindeloos Eiland’ van Huub Beurskens
 • ‘Halleluja’ van Annelies Verbeke
 • ‘De Mensengenezer’ van Koen Peeters
 • ‘Noodweer’ van Marijke Schermer

Leesplezier verzekerd op gezellige winteravonden!

Je moet de code wel ten laatste activeren op 13 november 2017.

Sorry, deze aanbieding is niet meer geldig.

Van donderdag 31 augustus tot en met zondag 3 september vindt in de Hasseltse Ethias Arena het jaarlijks Boekenfestijn plaats.

Vraag je uitnodiging voor de boekenbeurs aan en ontvang in je mailbox een bon die recht geeft op een gratis boek of 20% korting op je duurste artikel.

Opgelet, je krijgt de bon maar één keer op je scherm te zien, dus onmiddellijk printen is de boodschap! Met de bon kan je één exemplaar aan de stand met de actieboeken uitkiezen. Deze actie is beperkt tot één originele bon per betalende klant.

Je moet al bijna een gps meenemen om de weg niet kwijt te geraken op het Boekenfestijn! Meer dan een miljoen boeken, multimedia- en hobby-artikelen wachten je op in de Ethias Arena. Het aanbod is enorm, maar wel overzichtelijk ingedeeld in verschillende categorieën.

Het Boekenfestijn opent de deuren op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10u tot 21u. Op zondag kan je er van 10u tot 18u terecht om je boekencollectie uit te breiden!

Sorry, deze aanbieding is niet meer geldig.

Gratis e-book bij De Standaard

Aanbieding afgelopen 28/04/2017 Gratis bij aankoop
literatuurprijs

Lees je graag de krant en ben je een boekenliefhebber? Koop dan zeker De Standaard van zaterdag 29 april en download gratis een literair prijsbeest!

Je kan kiezen tussen 5 romans uit de shortlist van de Fintro Literatuurprijs 2017 waaronder ‘Het Smelt’ van Lize Spit en ‘Hoogmoed’ van Richard Hemker.

In De Standaard van 29 april vind je een voucher waarmee je 1 van de 5 genomineerden uit de shortlist kan kiezen. Het enige wat je moet doen, is je unieke code invullen waarna je gratis het e-book van jouw keuze kan downloaden.

Veel leesplezier!

Sorry, deze aanbieding is niet meer geldig.

Gratis boek op Boekenmarkt Kortrijk

Aanbieding afgelopen 09/03/2017 Gratis Producten

Van woensdag 15 tot en met zondag 19 maart worden de boekenliefhebbers in Kortrijk verwacht voor de Boekenmarkt van Lannoo.

Je ontdekt er honderden boeken en schoolspullen met kortingen tot -70%, gaande van reisgidsen en romans tot kunst- en interieurboeken en kinder- en jeugdboeken.

Je krijgt er zelfs een gratis boek cadeau! Vul je gegevens in en download meteen je bon.

De Boekenmarkt vindt plaats in de Onze-Lieve-Vrouwestraat 22 in Kortrijk.

Sorry, deze aanbieding is niet meer geldig.

Gratis e-book Luxepaardjes bij Lannoo

Aanbieding afgelopen 07/03/2014 Gratis E-books

Uitgeverij Lannoo is in een vrijgevige bui, want via onderstaande link kan je het gratis e-book Luxepaardjes met een waarde van 15,99 euro aanvragen!

Auteur van deze bloedstollende thriller is Tille Vincent, die we onder meer kennen als schrijver van de boekenreeks van Code 37.

De hoofdrol wordt vertolkt door de flamboyante Henry, die het als single lastig heeft om haar leven op de rails te krijgen.

Wanneer ze de opdracht krijgt om als ghostwriter de biografie te schrijven van een steenrijke mediatycoon, komt het verhaal pas echt op gang.

Tijdens een van de interviews met deze steenrijke Natal, worden ze gestoord door een naakt meisje. Wanneer Henry later verneemt dat de jonge vrouw spoorloos verdwenen is, bijt ze zich helemaal vast in de zaak.

Sorry, deze aanbieding is niet meer geldig.

Ben jij een echte keukenprins(es) en wil je graag wat nieuwe ideeën opdoen? Of ben je juist een keukenkluns en kan je iedere hulp wel gebruiken?

Dan komen de kookboeken van Jeroen Meus zeker van pas! Als je nu lid wordt bij ECI ontvang je Dagelijkse Kost 3, 4 en 5 volledig gratis!

Bij ECI vind je een ruim aanbod aan boeken, film, muziek, games en speelgoed. Als lid profiteer je bovendien van verschillende voordelen.

Zo krijg je tot 25% korting op de allernieuwste toppers, tot 10% korting op een groot assortiment aan boeken, cd’s, films en games, extra getrouwheidskorting bij elke aankoop, uitnodigingen voor avant-premières van voorstellingen, en nog zoveel meer…

Er is één voorwaarde aan dit lidmaatschap verbonden: per kwartaal moet je minstens één artikel van 7,50 euro bestellen. Je kan na aankoop van 6 artikelen je lidmaatschap opzeggen, mits het respecteren van een opzegperiode van 1 maand.

Waar wacht je nog op? Trek je keukenschort maar aan want de kookboeken van Jeroen Meus komen jouw richting uit!

Sorry, deze aanbieding is niet meer geldig.

crossfireLiep jij net als zoveel vrouwen helemaal wild van de 50 Tinten-trilogie en waren deze drie boeken in een mum van tijd uitgelezen? Dan is de Crossfire-trilogie jou zeker op het lijf geschreven!

In dit drieluik van schrijfster Sylvia Day laait de passie hoog op! De kernwoorden ‘intens, duister en sensueel’ die de auteur op de kaft vermeldt, zijn hier zeker op hun plaats…

Je kan de Crossfire-trilogie nu volledig gratis lezen. Hiervoor moet je enkel lid worden van ECI, waar je een ruime keuze hebt aan boeken, films, muziek, games en speelgoed.

Als lid van ECI geniet je van interessante voordelen. Zo ontvang je tot 25% korting op de allernieuwste toppers en tot 10% afslag op verschillende boeken, cd’s, films en games. Ook een extra getrouwheidskorting bij elke aankoop en uitnodigingen voor avant-premières van voorstellingen zijn enkele van de toffe ledenvoordelen!

Er is één voorwaarde aan dit lidmaatschap verbonden: per kwartaal moet je minstens één artikel van 7,50 euro bestellen. Je kan na aankoop van 6 artikelen je lidmaatschap opzeggen, mits het respecteren van een opzegperiode van 1 maand.

Teken snel in bij ECI, ontvang gratis de Crossfire-trilogie en annuleer je afspraakjes voor de komende maanden, want met deze boeken op je nachtkastje moet alles even wijken!

Sorry, deze aanbieding is niet meer geldig.

ecidanbrownSluit je nu aan bij ECI en krijg de literaire topper Inferno van Dan Brown volledig gratis. Bij ECI vind je een ruim aanbod aan boeken, film, muziek, games en speelgoed.

Als lid van ECI profiteer je van de volgende voordelen: tot 25% korting op allernieuwste toppers, tot 10% korting op een groot assortiment van boeken, cd’s, films en games, extra getrouwheidskorting bij elke aankoop, uitnodigingen voor avant-premières van voorstellingen, en nog zoveel meer…

Er is één voorwaarde aan dit lidmaatschap verbonden: per kwartaal moet je minstens één artikel van 7,50 euro bestellen. Je kan na aankoop van 6 artikelen je lidmaatschap opzeggen, mits het respecteren van een opzegperiode van 1 maand.

Waarop nog wachten? Schrijf je in zodat je je meteen op het nieuwste boek van Dan Brown, Inferno, kan storten.

Sorry, deze aanbieding is niet meer geldig.


Als eerste op de hoogte?


Onze beste aanbiedingen zijn soms beperkt in aantal, bv. “slechts 500 gratis exemplaren beschikbaar”. Wil jij de eerste zijn bij zulke acties? Meld je aan voor E-mail Alerts!

Gratis.be Tiplijn

Een 100%-terugbetaald-actie gespot in de winkel? Valt ergens een gratis staaltje te bestellen op internet?

Laat het ons weten via de tiplijn!Ben jij de eerste die ons de tip bezorgt én publiceren we de actie, dan krijg je van ons een gratis Kinepolis filmticket!

De allerbeste aanbiedingen