Wat je jaren geleden heel leuk vond, kan nu totaal veranderd zijn. Denk bijvoorbeeld aan die spijkerbroek, die écht niet meer bij jouw kledingstijl past. Of aan de meubels in jouw huis, die door de jaren heen niet meer bij elkaar matchen. Jouw interieur smaak kan wel eens wisselen. En dan is het tijd om alles om te gooien of een flinke opknapbeurt te geven. Opknappen doe je meestal met een schuurpapiertje en een likje verf. Maar, hoe zit het met de badkamer? Hoe knap je die goedkoop op? Je leest het allemaal in dit artikel.

 

  •  Likje verf doet wonderen

Kleur in je badkamer

We hadden het net al even over een likje verf. Dat zorgt altijd voor een frisse look. Als je jouw meubels een likje verf geeft, zien ze er weer uit als nieuw. Dat kun je uiteraard ook doen met de meubels in jouw badkamer. Vraag je eerst altijd af of je het meubel beu bent of de kleur ervan. Als het meubelstuk nog steeds praktisch is en goed functioneert, dan hoef je natuurlijk geen nieuwe aan te schaffen. Met een likje verf lijkt het meubelstuk weer als nieuw. Ben je die kast beu en kan een likje verf dat niet meer oplossen? Dan zit er niks anders op dan een nieuwe aan te schaffen. 

Dat je meubels met een likje verf weer eruitzien als nieuw is vanzelfsprekend. Maar, wist je dat je op die manier ook de tegels weer kan laten blinken? Jouw badkamertegels kunnen gewoon geverfd worden, mits je het natuurlijk goed aanpakt. Zorg er eerst voor dat je de tegels ontvet. Daarna kun je ze gaan verven met een goede primer. De kleur verf die je kiest is natuurlijk aan jou. We geven wel als tip om de voegen ook mee te verven, anders krijg je de tegels nooit zo netjes geverfd. Geloof ons, als je de voegen mee verft is het eindresultaat ook zoveel mooier. Het oogt gewoon frisser. Tenslotte moet je de tegels minimaal één week laten drogen, voordat je daar gaat douchen of in bad gaat.

 

  • Welke vloer veeg jij aan?

Laminaatvloer.

Over het algemeen zie je in elke badkamer een tegelvloer. Deze is makkelijk schoon te maken en kan tegen vocht. Maar, het poetsen van die voegen kan nog wel eens een dagtaak zijn. Met een huis vol, waar een douche overuren draait, raak je nooit uitgepoetst. Wij begrijpen dat de schoonmaakmiddelen erdoor heen vliegen en dat dat allesbehalve voordelig is. De oplossing hiervoor is het leggen van een laminaat vloer. Waar je vroeger laminaat amper kon dweilen, omdat de vloer niet tegen vocht kon, heeft er de afgelopen jaren een ontwikkeling plaatsgevonden, waardoor je deze vloeren ook in de badkamers kunt treffen. Uiteraard is niet elke laminaatvloer geschikt voor de badkamer. Er is vochtbestendig laminaat op de markt geïntroduceerd, die zelfs ook waterafstotende bescherming laag heeft, waardoor er geen water in de vloer kan trekken. Ook de voegen zijn behandeld, dus deze vloer is zeker waterdicht. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de vloer zelf te leggen, maar je kunt er ook een vakman voor inschakelen.

 

  • Accessoires maken de ruimte

Accessoires in je badkamer

Een accessoire hier en daar, zorgt ervoor dat het écht jullie badkamer is. Natuurlijk kun je niet heel de badkamer vol zetten met allerlei eyecatchers, maar je kunt bijvoorbeeld wel een leuk wandrek ophangen, waar je de handdoeken in legt. Dat geeft meteen een hele andere uitstraling. Combineer zo’n wandrek bijvoorbeeld met een grote spiegel van hetzelfde materiaal. Heb je nog meer ruimte over? Hang dan bijvoorbeeld planken aan de muur, waar je parfums of bodylotion op kan neerzetten. Dat kan ook een luxe uitstraling geven. En tot slot, planten! Planten doen wonderen qua uitstraling, maar zorgen ook voor meer zuurstof. In een ruimte, waar het benauwd is door het douchen, staan planten zeker op hun plek.