Ben je op zoek naar een printer voor thuis of misschien wel op kantoor? Kijk dan eens naar deze labelprinter. Ben je op zoek naar een printer voor thuis? Of zoek je misschien een printer voor op kantoor? Dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Je wilt natuurlijk dat de printer die jij koopt helemaal aansluit bij de wensen van jou. Mocht je een printer voor op kantoor kopen, dan moet je ook zorgen dat deze printer aansluit bij de wensen van de organisatie en dat de printer aansluit bij de wensen van de medewerkers binnen de organisatie.

Als je op zoek gaat naar een geschikte printer, dan kom je vaak in aanraking met twee soorten printers. De eerste soort is de inkjetprinter. De tweede soort is de laserprinten. Zoals je je wel kunt voorstellen hebben beide printers voordelen en nadelen. Je doet er verstandig aan om jezelf eerst te verdiepen in deze voordelen en deze nadelen voordat je begint met het uitzoeken van een printer voor je werk of voordat je begint met het uitzoeken van een printer voor jezelf om thuis mee aan de slag te gaan. 

De inkjetprinter

Het voordeel van een inkjetprinter is vooral dat deze goedkoop is om aan te schaffen. Inkjetprinters zijn hele bereikbare printers voor eigenlijk iedereen als het gaat om de aanschafkosten. De aanbiedingen van printers die je regelmatig voorbij ziet komen zijn dan ook meestal aanbiedingen van inkjetprinters. Een ander voordeel van de inkjetprinter is dat deze printer geschikt is om in kleur te printen. Dit maakt de printer erg veelzijdig. Het laatste voordeel van de inkjetprinter is dat deze ook kan scannen en dat deze printer ook kan kopiëren. Dit zijn ook eigenschappen die de inkjetprinter een veelzijdige printer maken voor allerlei doeleinden. Zeker als je op zoek bent naar een niet al te dure printer die je thuis kunt plaatsen en waar je veel mee kunt doen is het interessant om eens te kijken naar verschillende inkjetprinters van verschillende merken. 

De laserprinter

Natuurlijk komen er ook nadelen kijken bij de aanschaf van dit soort printers. Zo zijn de cartridges relatief duur. Cartridges zijn de patronen die je nodig hebt voor het kunnen printen, ze hebben de inkt in zich. Een ander nadeel van de inkjetprinter is dat de cartridges klein zijn. Dit betekent dan weer dat je de cartridges zeer regelmatig zult moeten vervangen en dit brengt extra werk met zich mee. De inkjetprinter is dus in de regel goedkoop in de aanschaf maar in gebruik komt dit op de lange termijn niet altijd goedkoper uit. Dit is iets waar je rekening mee moet houden wanneer je kiest voor het aanschaffen van een inkjetprinter. 

De tegenhanger en alternatieve optie voor de inkjetprinter is de laserprinter, een printer die gebruikmaakt van een lezer om de inkt uiteindelijk op het papier te krijgen. Het voordeel van de laserprinter is dat deze heel scherp kan afdrukken. Dit geldt dan vooral voor het afdrukken van letters. Ook zijn de kosten voor het printen van een pagina lager dan dat de kosten per pagina van een inkjetprinter zijn. Het nadeel van de laserprinter is dat deze duurder is om te kopen. Ook kan de laserprinter minder mooi foto’s afdrukken. Het voordeel van de laserprinter is dan wel weer dat deze op de langere termijn goedkoper zal zijn, omdat de cartridges langer meegaan dan bij de inkjetprinter.