Heb jij al een webshop of ben je van plan om er eentje op te zetten? Dan weet jij vast wel (of niet) wat er allemaal bij komt kijken. Denk hierbij aan het aantal uren dat je besteedt aan het vinden van een goede domeinnaam of onderzoek naar verschillende SSL-certificaten. Daar komt ook nog eens het kiezen van het juiste programma bij. Het softwaresysteem dat je kiest, vormt de ruggengraat van je webwinkel. De branche waarin je actief bent speelt hier uiteraard ook een belangrijke rol in. Dit maakt het belangrijk om een programma te kiezen dat past bij de benodigdheden en positionering van jouw webshop. Om jou een stapje vooruit te helpen bieden we in dit artikel een overzicht van de meest bekende en gratis programma’s voor webshops.

 

Mijnwebwinkel

Mijnwebwinkel is een gebruiksvriendelijke systeemsoftware die de mogelijkheid geeft om je webshop exact naar jouw smaak in te richten. Er zit van alles tussen, of je nu de voorkeur hebt voor strak en simpel of juist voor kleurrijk en uitgelaten. Nu we het toch over de uitstraling hebben: het is goed om te weten dat Mijnwebwinkel gebruik maakt van responsive webdesign. Dit betekent dat er automatisch rekening wordt gehouden met verschillende soorten apparaten, wat bijdraagt aan een positieve webervaring. Verder is het mogelijk om te kiezen uit diverse pakketten, zodat je gegarandeerd de juiste match vindt voor jouw webshop.

WordPress

Je zult de naam WordPress vast wel eerder hebben gehoord. WordPress is het bekendste content managementsysteem dat er bestaat en wordt gebruikt door vakkundigen over de hele wereld. Dat bijna elke professional ervoor kiest om met WordPress te werken zegt al veel, toch? Omdat WordPress een open-source systeem is, kan het door iedereen aangepast worden. Dit heeft als gevolg dat er een groter aanbod aan plugins en thema’s beschikbaar is waar je uit kan kiezen.

Online Kopen Webshop

Webhosting

Het kiezen van de juiste hosting voor je website is uitermate belangrijk! Maar waar moet je nou op letten? Bij het kiezen van een hostingbedrijf is het belangrijk om te weten of ze makkelijk bereikbaar zijn. Je zult ongetwijfeld te maken krijgen met website problemen. Daarom is het belangrijk dat je voor een website host kiest die het liefst 24 uur per dag bereikbaar is. Een goede hostingpartij is ook te herkennen aan de mogelijkheden die ze bieden voor back-ups. Hierbij vallen hostingpartijen die geen automatische back-ups aanbieden al snel door de mand.