Valentijn draait natuurlijk om de liefde. Het is dé dag om jouw partner even extra in het zonnetje te zetten. Vaak doen we dit met een leuk cadeautje en een hele hoop verwennerij. Iemand mag eens extra in de watten worden gelegd, maar wat zijn nou ideale verrassingen voor jouw Valentijn? We zetten een aantal unieke verrassingen voor jou op een rijtje.

Maak een mooi gedicht

Een gedicht is een perfect cadeau voor Valentijnsdag. Je schrijft een gedicht namelijk niet zomaar, je moet er wel tijd en moeite in steken. Dat zou jouw partner ook zien als hij/zij het gedicht leest. Door de moeite en de tijd die je erin steekt, is het gedicht nog veel meer waard. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de boodschap en de mooie woorden die erin staan, die recht uit jouw hart komen. Een gedicht is een ideaal cadeau en in veel gevallen zelfs een tranentrekker. En natuurlijk is het helemaal gratis! 

Tijd voor een complimentje

Valentijn is het juiste moment om de ander eens in het zonnetje te zetten. Daar horen dan uiteraard ook complimentjes bij. Zet eens een aantal complimenten over jouw partner op een rij. Dat kunnen hele lieve dingen zijn, maar ook simpele. Je kunt het ook opschrijven waarom je iemand zo waardeert of leuk vindt. Verzamel alle redenen/complimenten en geef ze in een mooie bundel cadeau. Dat kan door er een boekje of slinger van te maken. Of wellicht heb je ergens nog een leuke pot in huis, waar je alle briefjes in kunt stoppen. Ook dit cadeau kost weer helemaal niks, want jouw mooie woorden zijn uiteraard gratis! 

Een lekker ontbijtje

Iemand in de watten leggen begint natuurlijk al bij het ontbijt. Een ontbijt op bed is altijd wel een favoriet op Valentijnsdag. Het leukste is natuurlijk om je partner er echt mee te verrassen. Dat lukt waarschijnlijk niet als je vroeg uit bed gaat om naar de winkels te gaan. De kans is namelijk groot dat je dan de ander wakker maakt. Je kunt ook een valentijnsontbijt bestellen. Ook al heb je het dan wel niet zelf gemaakt, is het nog steeds net zo romantisch. Het is namelijk het gebaar wat telt. Bovendien kun je er ook zelf lekker van mee genieten. Wat is er nou leuker dan samen wakker worden met een lekker ontbijtje en dat nog wel op Valentijnsdag! 

Herinneringen ophalen

Valentijnsdag is natuurlijk ook het moment om de liefde tussen jullie te vieren. Blik terug op al jullie mooie momenten samen en sta daar eens extra bij stil op deze dag. Het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat jullie elkaar gevonden hebben, dus daar mag je echt wel dankbaar voor zijn en spreek dat ook uit naar de ander. 

Je kunt ook herinneringen ophalen door middel van foto’s. Je kunt een foto cadeau doen in een grote lijst of geef juist een compleet fotoboek. Maar, je kunt nog veel meer met foto’s tegenwoordig. Denk bijvoorbeeld aan een puzzel laten maken van jullie favoriete en romantische foto. Een foto laten drukken op chocolade is bijvoorbeeld ook een optie. 

Echter, dit cadeau hoeft natuurlijk niks te kosten. Grote kans dat je jullie foto’s op jouw mobiel of laptop hebt staan. Je kunt er dan makkelijk een dia voorstelling van maken in PowerPoint. Ga alle foto’s langs van de afgelopen tijd of jaar. Wellicht wil je nog verder terugblikken dat kan natuurlijk ook. Per foto kun je er iets bij vertellen om samen herinneringen op te halen en terug te gaan naar die momenten. Voordeel is weer, dat dit cadeau geheel gratis is!