Bioscopen zijn dicht of laten maar een beperkt aantal filmliefhebbers toe, grote blockbusters, zoals de nieuwe James Bond film, worden uitgesteld. De gevolgen van de coronacrisis zijn enorm voor de bioscoopsector.

De grote streamingdiensten profiteren hiervan waardoor wij naar hartenlust films kunnen kijken en series kunnen bingen.

Naast goeie content, heb je natuurlijk ook een goede installatie nodig. Zoals Checko.nl aangeeft, is de ultieme thuisbioscoop ervaring niet compleet zonder goede home cinema set, dus het is ook zeker de moeite daar eens te kijken. 

Netflix

Laten we beginnen met de meest bekende streamingdienst. Netflix heeft een uitgebreid

aanbod van originele content en recente films en tv-shows van over de hele wereld. Tijdens deze coronacrisis hebben ze naast hun bekende series ook heel wat originele films aan hun aanbod toegevoegd. Terwijl de meeste bioscopen noodgedwongen hun deuren moeten sluiten of op halve kracht draaien, trekt Netflix elke maand de aandacht met nieuwe pareltjes. Een must have dienst dus voor je thuisbioscoop. 

Disney+

Disney+ bevat het volledige assortiment Disney-films en -series. Zo kan je al je favoriete tekenfilms zien, zoals The Lion King, Mulan en Aladin. Maar ook alle nieuwe live action films, zoals Belle & the Beast, zullen op Disney + te zien zijn. Je zult hier ook alle Disney Channel-programma's kunnen zien. Aangezien Disney+ ook de rechten van Star Wars en Marvel bezit, bekijk je die films en series ook exclusief op deze dienst. Een goed voorbeeld hiervan is The Mandalorian, de Star Wars serie waar binnenkort seizoen 2 van verschijnt. 

Streamz

Zopas gelanceerd als de Vlaamse tegenhanger van de grote streamingdiensten. Streamz wil zich onderscheiden van internationale streamingplatformen zoals Netflix en Disney+ door haar Vlaamse oorsprong uit te spelen. Wat kan je kijken op Stramz? Het aanbod van Streamz bestaat uit een combinatie van exclusieve Vlaamse fictie en een selectie van de beste, internationale content. Vooral de lokale content moet het verschil gaan uitmaken. Bedoeling is om elke maand met een straffe titel uit te pakken.

Starzplay

Deze Arabische streamingdienst is in handen van filmstudio Lionsgate, en biedt naast bekende films en series ook originele content aan. Zo vind je onder andere Men in Black, Terminator en Twilight. Een originele serie is Pennyworth, over een voormalige Britse SAS-soldaat die een beveiligingsbedrijf begint met een miljardair. Het speelt zich af in Londen in de jaren 60.

In het Midden-Oosten is Starzplay overigens al marktleider en wie weet wint het in Europa ook een deel van de markt. Starzplay is zeker het overwegen waard. 

Apple TV+

Apple TV+ is Apple’s eigen streamingdienst en is sinds november 2019 beschikbaar in Nederland, België en meer dan 100 andere landen. Bij aankoop van een Apple-product heb je in veel gevallen recht op een jaar lang gratis kijken, dus je hoeft dan niets te betalen. Je vindt er films, documentaires, tv shows en series die door Apple zelf ontwikkeld zijn. Een voorbeeld hiervan is The Morning Show, een show van Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. Ook Oprah gaat een samenwerking met Apple aan en zal diverse shows op het platform uitbrengen. Regisseur en producent Steven Spielberg gaat een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van diverse formats. Naar verwachting geeft Apple dit jaar nog 2 miljard dollar uit aan de ontwikkeling van eigen content.