Zit jij goed in je vel? 2020 heeft ons meer dan ooit op de proef gesteld. Vind jij niet vaak de motivatie om thuis een workout te doen nu jouw lokale fitness gesloten is? Verloor je na een tijdje de inspiratie om nog maar eens een gezond gerecht op tafel te toveren thuis? 

 

Het is niet gemakkelijk om een gezonde levensstijl te onderhouden tijdens de lockdown wanneer hulpmiddelen zoals jouw fitness en meer onbeschikbaar zijn.

 

Het goede nieuws is dat 2020 voorbij is. Dit jaar kan alleen maar beteren, toch? Laten we er met nieuwe motivatie en inspiratie invliegen. Om jouw gezonde voornemens tot een goed eind te brengen, helpen we je alvast verder met enkele gratis tips.

Gezond afvallen

 

Wil jij van die extra kilo’s vanaf die er vorig jaar gestaag zijn bijgekomen? Geen paniek, je hoeft niet zeven keer per week een workout in te plannen. Door een gebalanceerde combinatie van gezonde voeding en beweging kom jij gemakkelijk weer op jouw gewenste gewicht. 

 

Om er zeker van te zijn dat je die kilo’s weer kwijt zal raken, kan je ervoor kiezen om een afslankdieet te volgen. Vaak kan dat door in plaats van maaltijden (waar vaak vetten of suikers insluipen die je wil vermijden) gezonde shakes of bowls te consumeren. Je kan bijvoorbeeld twee maaltijden per dag vervangen door Herbalife shakes. Zo’n shakes bevatten alle voedingsstoffen die jij nodig hebt, zoals vitaminen, mineralen, eiwitten, vezels en meer.

 

De bedoeling van zo’n afslankdieet is natuurlijk wel om alle tussendoortjes te laten vallen en je aan de voorgestelde hoeveelheid voeding en shakes te houden. Laat die koekjes en chips dus toch maar in de rekken liggen wanneer je de volgende keer naar de supermarkt trekt. Gelukkig kan je de poeders en andere producten verkrijgen in jouw favoriete smaak zodat je toch nog wat kan genieten. Kies jij voor banaan, vanille, chocolade of iets anders?

 

Vanaf je weer in de buurt komt van jouw normale gewicht, kan je jouw dieet aanpassen naar slechts één shake per dag. De andere maaltijden kan jij dan zelf invullen met gezonde gerechten. Zo maak jij gestaag de overstap naar een gezond gewicht en een gezonde levensstijl.

Gezonde levensstijl

Wil jij niet per se gewicht verliezen, maar wel gezonder door het leven gaan? Het is moeilijk om elke dag weer inspiratie te vinden om een gebalanceerde maaltijd op tafel te zetten. Door af en toe een maaltijdvervangende shake te drinken of voedende poeders toe te voegen aan jouw smoothies en breakfast bowls krijg je alle essentiële voedingsstoffen binnen en hoef je je geen zorgen te maken over welke groenten je deze week zeker nog moet eten om gezond te blijven. 

 

Heb jij het te druk om elke dag gezond te koken? Misschien werk jij sinds enkele maanden thuis en geniet je ervan om elke dag in je pyjama aan het werk te gaan. Helaas wil dat comfortabele leventje niet zeggen dat er minder werk te verrichten is. Om minder tijd te verspillen aan koken en productiever te zijn op het werk, kan je er voor opteren om één of twee maaltijden per dag te vervangen door een gezonde shake. Je hoeft enkel wat poeder met water te mixen en jouw maaltijd is klaar. Wist je dat je gratis het Herbalife nutrition e-book kan downloaden? Het staat boordevol recepten, tips, advies en maaltijdplannen.

 

Vergeet niet, gezond eten is niet alles. Indien je graag gewicht wil verliezen of je gewicht wil behouden, voeg je naast gezonde voeding best ook wat beweging toe. We kunnen nog steeds niet naar de fitness, maar een wandelingetje of fietstocht per dag helpt je fysiek en mentaal al heel wat verder.